Amsterdam was de trendy pa van de Europese steden; een architect misschien, blootsvoets en ongeschoren. Hè, jongens, ga lekker zitten! Zegt Amsterdam tegen zijn kids, en schenkt voor iedereen een biertje in.* 

Amsterdam, Mokum, 020, Damsko, jij hebt mijn hart gestolen. Sinds ik jou voor het eerst zag als meisje wil ik jou doorgronden, leren kennen en me door jou laten omarmen. Je bént die trendy pa; jong, inspirerend, maar met ervaring en een verleden. Diepgewortelde verhalen en prille nieuwigheden.

De keien van de Warmoesstraat knipogen met nauw verholen ironie. Waar eens de Amsterdamse onderwereld zich verzamelde, een vrijstaat binnen de stad, een no go area, is nu een toeristische trekpleister. Dronken, stoned en vol verwondering lopen de Engelse, Franse en Italiaanse jongeren zich te vergapen aan de ondeugdelijkheden van Amsterdam. Aan de wilde haren van deze trendy pa. Amsterdam, jouw straten zijn hier grimmig, goor en prachtig van vunzigheid.

Maar jij bent meer. De kakofonie van jouw buurten is wat jou maakt tot mijn ultieme ontdekkingsreis. In de Jordaan ben jij mijn hartelapje, in de Pijp mijn lover, op de grachten ben jij mijn minnaar en in Noord een toffe peer. Gekoesterd in de fascinerende zekerheid van jouw onzekere verschijning.

Magistraal Amsterdam, ben jezelf en blijf jezelf! Want jij hoeft niemand na te doen, niemand te behagen of te overtuigen. Jij bent jij en dat is genoeg.

* Uit: Wij – David Nicholls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Other Stories

Tags

, , , , ,