Verleidingen van de avond, misleidingen van de nacht. J, ik en Amsterdam. De nachten van Amsterdam. We stappen bij mij de deur uit. In een ‘lekker broekie’, horen we later. Amsterdam in, ondergedompeld in de avonturen van de nacht. Dit is niet de eerste keer dat wij deze stap wagen, zeker niet. Ik ken J al bijna 12 jaar, en in die 12 jaar hebben wij heel wat slapeloze nachten doorgebracht; in Groningen, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Terschelling en Thassos.

Maar J en ik zijn nu beide 30 en ook al houden we nog steeds van dansen, drinken en flirten, op deze avonden hebben we het ook over de belangrijke zaken van het leven, zoals vriendschap, liefde en ambitie. Is dit het leven dat we willen leiden, hoe gaat ons verhaal verder? Om ons heen gaan vrienden trouwen, krijgen kinderen, en gaan vreemd. Willen wij dit ook? “Weet je, soms denk ik, liever coke dan kinderen, want met coke voel je je tenminste fantastisch”. Ik kom niet meer bij. Recht voor zn raap, zonder doekjes omwonden. Alle beleefdheden en sociaalwenselijkheid overboord.

Mn hoofd zit in de toekomst, mn lichaam in het nu*. Daarom, voordat ik het pad van mijn vrienden neem, ga ik op reis. Om mezelf te verliezen en te vinden. Om te dromen en wakker te worden. Om te lachen, ontdekken en te leren.

She travels her own world….Where she’s untouchable.
Her unsure sense of direction is what guides her.
She doesn’t get lost, but she gets loose…Sometimes.
She dreams hard, but she lives harder. Playful spirit, careless mind.
Everywhere she goes she leaves traces behind, yet she’s unable to be found.

 

* Slapeloze nachten – The Opposites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Life Stories