Mensen willen iets voor een ander doen. Althans, de meesten van ons. En hoewel ik denk dat het er vooral om gaat dat je echt iets wil doen waar een ander blij van wordt, zit er soms ook een stukje eigen belang in. En dat is helemaal niet erg. Waarom zou je niet iets kunnen doen waar je een ander gelukkig mee maakt en waar je zelf ook een beetje beter van wordt? Gelukkig ben ik niet de enige die hier zo over denkt en komen er steeds meer initiatieven die hier op een goede manier gebruik van maken.

Grannys FinestNeem bijvoorbeeld Granny’s Finest. Ik kwam dit tegen in het Volkskrant Magazine, en was direct enthousiast over dit concept en de uitwerking hiervan. Jonge ontwerpers krijgen de kans om hun wollen ontwerpen te laten maken door ervaren krachten, de Granny’s. Ik heb gekozen voor Sjaal Marie. Na 2 dagen werd deze thuisbezorg met een lief kaartje van ‘mijn’ Granny. Nog leuker, je wordt gevraagd deze Granny ook een berichtje terug te sturen, en dit gaat heel simpel met code en link, zodat je een toffe foto van jezelf met jouw nieuwe sjaal kan terugsturen. Hier word ik blij van. Ik heb een super fijne, warme sjaal voor in de winter en mijn Granny heeft deze in haar breiclubje onder het genot van een kopje koffie gemaakt. Je geeft iets en je krijgt er iets bijzonders voor terug.

Dit weekend ben ik voor het eerst met Rentree naar Het Concertgebouw geweest. Als Entree lid zag ik een oproep om ouderen te begeleiden bij een bezoek aan Het Concertgebouw. Je wordt gekoppeld aan iemand die bij jou in de buurt woont, wordt samen opgehaald in de taxi en kan dan samen genieten van een voorstelling. Ook weer een prachtig voorbeeld van iets voor een ander doen waar je zelf ook wat voor terugkrijgt. In ieder geval in mijn situatie. Ik houd van klassieke muziek, de klanken, de manier hoe een violist zijn stok beweegt en hoe de dirigent een in mijn ogen onmogelijke taak uitvoert van samenspel tussen dat hele orkest. Maar in mijn vriendengroep ben ik een van de weinige. En alleen gaan daar word ik niet blij van. Dus voor mij is dit een perfecte combinatie van het gevoel dat je graag iets voor een ander wil doen en iemand hebben om samen mee naar Het Concertgebouw te gaan.

Op deze manier wil ik graag anderen helpen, want ook ik heb het gevoel dat dat iets is dat ik graag wil doen. Maar ik heb er  niets op tegen dat deze manier van helpen mij, buiten het goede gevoel, ook iets teruggeeft zoals een fijne sjaal of gezelschap bij een concertbezoek.

Liefs,

Mayra

20131217-094424.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Life Stories