18 december 2013

Morning habits

Breakfast

Ochtendmensen, fluitend springen zij uit bed en gaan de dag met een frisse blik en vol van energie tegemoet. Avondmensen komen tot leven na de middag en bereiken hun piek zo rond het avondeten. Ik ben vooral een ochtendmens. Hoewel ik ’s ochtends niet fluitend naast mijn bed sta. Vijf dagen per week gaat mijn wekker om kwart over zes. Een tijd waar ik maar niet aan kan wennen. Om kwart over zeven moet ik de deur uit, dus deze vroege tijd is niet geheeld noodzakelijk. Maar wel voor mij. ’s Ochtends heb ik tijd nodig om aan een nieuwe dag te wennen, in stilte. In mijn ochtend uur neem ik de tijd voor een uitgebreid ontbijt.

Maar waar ik het over wil hebben is mijn ochtend koffie. Hoewel ik pas tijdens mijn studententijd koffie ben gaan drinken, kan ik me niet voorstellen mijn ochtend zonder te beginnen. Koffie is hip, dat weet iedereen. Je kan dit vervelend vinden, klagen over ‘ de hipster’ en zuchten bij het horen van chemex en french press. Je kan dit ook toejuichen, genieten van het koffie sfeertje en nieuwe koffie ontdekkingen doen. Schoorvoetend zal ik toegeven jarenlang Senseo te hebben gedronken.

KoffieTot ik in Indonesië echte koffie heb geproefd, en dan wil je niet meer terug. Gelukkig hoeft dat ook niet, ik heb namelijk een koffie abonnement! Van Roast! De eerste week van de maand kijk ik uit naar die platte doos die precies door mijn brievenbus past. Elke maand, drie nieuwe soorten koffie van kleine ambachtelijke branderijen uit Nederland en België. Precies genoeg voor een maand lang ochtend koffie

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Life Stories