30 december 2013

Wanderlust

20131230-144502.jpg  20131230-144510.jpg  20131230-144517.jpg

Het sterke verlangen om over de wereld te dwalen, te reizen en deze te ontdekken.

Wanderlust is het willen beleven van verschillende culturele ervaringen en in de vroege twintiger jaren werd Wanderlust gezien als het tegenovergestelde van waardes zoals status en organisatie.

Wanderlust, een treffend woord voor het vrije gevoel van een rugzak pakken en weggaan. Wanneer je maar wilt. Waarheen je maar wilt. Op de momenten dat je thuis bent is er altijd dat onbestemde gevoel, het verlangen naar het onbekende, het ontdekken van nieuwe werelden. Maar wat maakt dat dit een oneindig verlangen is? De drang om ergens anders heen te gaan dan waar je bent, om te ontsnappen?

Reizen is voor mij het onderweg zijn naar een nieuwe bestemming. Misschien nog wel meer dan het aankomen op deze bestemming. Onderweg zijn niet alleen in de zin van fysiek van A naar B gaan, maar ook het onderweg zijn in je hoofd. De voorbereidingen en de verwachtingen. Het lezen van een boek, het verdiepen in de geschiedenis en het uitstippelen van een route. Het aftellen, de vlucht, treinreis of autorit. Het delen van ervaringen. Maar in Wanderlust herken ik ook het verlangen om te dwalen, te ontdekken. Dwalen door de straten van Brooklyn. Het ontdekken van een boekhandel in Berlijn. Of van West naar Oost Amsterdam fietsen voor die nieuwe koffiebar. Want wie zegt dat Wanderlust gelijkstaat aan verder oorden en uren lange reistijden.

Oud en nieuw vier ik dit jaar in Parijs. En nu wil het toeval dat ik dit vier in Le club du Wanderlust. Of bestaat toeval niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Travel Stories

Tags

, , , ,