20140106-110629.jpg 20140106-110638.jpg 20140106-110645.jpg

Generatie Y, de kinderen van de toekomst. Mogelijkheden in overvloed, grenzeloos. Ook wel generatie Einstein, de digitale generatie of screenagers. Wanneer je generatie Y googelt lees je over de achterbank generatie – omdat ouders alles regelen, de knip-en-plakgeneratie – omdat alles al eens is bedacht, maar ook over het belang van authenticiteit, technologische vooruitgang, en mee willen doen of waarde kunnen toevoegen. Bijbehorende competenties van deze generatie zijn ondernemerschap, klantgerichtheid, besluitvaardigheid, omgevingsbewustzijn en initiatiefrijk.

Wat passen deze eigenschappen goed bij de huidige tijd, bijna te goed als je er over nadenkt. Want wat is hipper dan terug naar de basis, puur, en authentiek. Hoeveel (bijna) dertigers kampen niet met moeilijkheden op de arbeidsmarkt. Een afgeronde studie, stages, maar boven alles zin om te beginnen, om mee te doen en waarde toe te voegen. Gelukkig is deze generatie ook ondernemend en initiatiefrijk. Niets achterbank gedrag, liever zelf iets beginnen dan passief afwachten.

2014, het jaar voordat ik dertig word. Nu nog 28, bijna vier jaar aan het werk, met vier leuke meiden in een appartement in Amsterdam West. Ik heb geen auto, wel drie fietsen, een druk sociaal leven, en ik ben meestal best tevreden. Maar als je mij 10 jaar geleden had gevraagd waar ik zou staan in mijn leven rond mijn 30ste, had je dit antwoord niet gekregen. Hoewel ik nooit van de standaard uitgestippelde levensweg ben geweest, had ik altijd voor ogen dat ik het dan wel allemaal zou weten, of in ieder geval een beeld zou hebben van hoe de komende jaren eruit zouden kunnen zien. Maar niets is minder waar. Ik wil nog graag een jaar in New York wonen, een reis maken door Rusland, Mongolië en China, een eigen bedrijf beginnen, leren programmeren, van baan wisselen, en verliefd worden. Oh, en nog heel veel meer. Gelukkig behoor ik tot generatie Y, en zijn de mogelijkheden eindeloos, ben ik ondernemend, initiatiefrijk, dol op technologisch ontwikkelingen en wil ik graag waarde toevoegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Life Stories

Tags

, , ,