21 januari 2014

Stadsgeheimen

20140121-151302.jpg 20140121-151249.jpg 20140121-151256.jpg

De kleine geheimen van een stad. Mooi, bijzonder, raar of lief. Nieuw en oud. Ze geven een goed gevoel wanneer je er een ontdekt. Ik heb het niet over winkels, cafés of gebouwen, maar kleine glimpjes van iets anders. Als vuurvliegjes in de nacht, oplichtend door aandacht, dovend in het voorbijgaan.

Ik woon pas vier jaar in Amsterdam, maar heb al vele stadsgeheimen ontdekt. Misschien omdat ik er onbewust naar opzoek ben, misschien omdat ik let op details, of gewoon omdat ik ze wil zien. Zondag nog kwam ik langs een stoplichtgedicht op de hoek van de Amstelveenseweg en de Van Nijenrodeweg. Een klein wit briefje. Met doorzichtig tape veiliggesteld op een zwart-witte stoplichtpaal. Ik ga niet verklappen waar het overgaat, maar ik garandeer dat het een glimlach oplevert.

Ook op de hoek van de Leidsestraat en de Prinsengracht kan je een prachtig stadsgeheim vinden. Op een ijzeren deurtje staat een tekening van een oude man, een stadsfiguur. Bijna vervlogen, maar zo gaat dat met stadsgeheimen, ze zijn niet voor altijd, en niet voor iedereen. Hoewel, met Google maps is dit stadsgeheim ook digitaal te vinden.

De kleine geheimen van Amsterdam. Deze glimlachjes en inspiraties maken deel uit van mijn almaar groeiende liefde voor deze stad. Want uiteindelijk zijn het de kleine attenties die je hart onverwacht kunnen raken en ervoor zorgen dat je onvoorwaardelijk blijft houden van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Other Stories

Tags

, , , , , , , , , , , ,