20140306-111719.jpg 20140306-111725.jpg 20140306-111731.jpg

Niet geheel toevallig plaats ik deze post vandaag. Want vandaag is het Internationale vrouwendag. En voordat je denkt dat dit een betoog wordt over de ongelijke behandeling tussen mannen en vrouwen, STOP! Want potverdorie wat kan ik me ergeren aan alle vrouwenevents, borrels, workshops en clubjes speciaal gericht op….vrouwen. Niets meer en niets minder. Wat een onzin!

Onze moeders en tantes hebben staan schreeuwen op de dam en zonder BH door de straten gelopen om te strijden voor seksuele en financiële mogelijkheden voor vrouwen. En wat zien we nu? Het ‘management’ plaats diversity hoog op de agenda, en wordt door de mannelijke top getackeld met het organiseren van een vrouwendag waar wordt gesproken over het combineren van kinderen met een baan, het recht op parttime werken, en nagellak.

Ik wil gewaardeerd worden om het werk wat ik lever, ik wil mijn promotie krijgen omdat ik deze verdien, en ik wil in een bedrijf werken waar mensen naar elkaars sterke punten kijken, en niet op wel hoogte je ballen zich bevinden. Want god o god lieve vrouwen wat zijn wij geweldig. Allemaal, stuk voor stuk. En dat zouden we best wat vaker mogen zeggen. Zelf heb ik twee vrouwelijke voorbeelden, mijn moeder en Sheryl Sandberg. En als ik een ding heb geleerd van deze twee super vrouwen is het precies dat*.

Mijn moeder is een stoere zakenvrouw en werkt van maandag tot donderdag. Inmiddels is ze directeur van het bedrijf waar ze werkt. Trots en blij ben ik met zo’n voorbeeld. Vroeger wilde ik natuurlijk ook graag dat mijn moeder thuis zat met thee en een koekje wanneer ik klaar was met school. Maar nu, terugkijkend, kan ik me geen beter voorbeeld wensen dan wat zij mij heeft gegeven. Financieel onafhankelijk, sterk, en ambitieus.

Als ik kijk naar de vrouwen in mijn omgeving, welke grotendeels bestaat uit stoere, zelfstandige, hoogopgeleide vrouwen, kan ik met zekerheid zeggen dat wij geen behoefte hebben aan deze events, of aan betuttelende initiatieven voor vrouwen. Wij zijn ambitieus, slim en waardevol. We moeten alleen beter weten hoe we hiermee om moeten gaan.

*Mijn moeder kan ik niet met iedereen delen, maar Sheryl Sandbergs boek Lean in zou elke vrouw gelezen moeten hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Work Stories

Tags

, , , , ,