20140324-231352.jpg   20140324-231401.jpg   20140324-231408.jpg

Wanneer ben je volwassen? Officieel, voor de wet wanneer je 18 bent. Dan mag je stemmen, ben je totaal verantwoordelijk voor je daden, mag je legaal drinken en, in mijn geval, een piercing of tatoeage. Toen ik 18 was vond ik mijzelf natuurlijk ook ontzettend volwassen. Ik wist hoe de wereld en het leven in elkaar zat. Advies had ik niet meer nodig. Heerlijk hoe zelfverzekerd, een tikkeltje arrogant, maar ook naïef en onwetend je dan kan zijn.

Vandaag, de vooravond van mijn 29ste verjaardag en ruim 10 jaar later, vraag ik mij nog steeds af wanneer je volwassen bent. Ik had altijd gedacht dat ik volwassen zou zijn wanneer ik een baan, een huis en een gezin zou hebben. Nou heb ik een baan, ben ik bezig met het kopen van mijn eerste huis – ooh boy! – alleen een gezin staat nog niet op de planning. Maar volwassen?

Wat maakt eigenlijk dat je je volwassen voelt? Gedeeltelijk is het natuurlijk dat je meer doordachte afwegingen maakt, dat je gevolgen beter kan inschatten, en risico’s kan overzien. Is dat het dan? Met de voorbereidingen voor het kopen van mijn eerste huis komt het allemaal ineens heel hard op me af. Ik heb straks ineens een hypotheek en moet serieus gaan kijken naar mijn belastingaangifte. Ik denk dat ik in de komende weken nog maar eens goed uit de ban ga springen, who’s in?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Life Stories