9 april 2014

Lieve baard

Daar ben je weer…steeds vaker sier jij het gezicht van de man. Vroeger vond ik je stom en kriebelig. Die ooms met jouw volle variant wilde ik geen kus geven. Nu vind ik je leuk en woest aantrekkelijk. Zelfs wanneer jij mij een rode kin geeft na een avond zoenen. Zou het komen door het oergevoel dat je oproept? Of de stoere uitstraling die jij aan elke man geeft?

Ook op de zuidas word jij langzaam geaccepteerd. En dat is heel wat voor die snelle, flitsende, gladde mannen, dat zij jou toelaten in hun territorium. Sporadisch zie ik je hier voorbij komen. Zelfs de wat suffige IT consultant krijgt door jou wat mysterieus en stoers.

Je wordt gewaardeerd, gerespecteerd en ook een beetje vereerd. Er wordt baardolie gekocht om je te laten glanzen, er worden klassieke barbershops geopend waar jij nog eens extra wordt verwend. Er wordt over je geschreven, geblogd en gepraat. Jij bent het middelpunt.

Maar lieve baard, ook al fluister ik graag lieve woordjes naar je en krijg jij vaak een tweede blik van mij, wordt niet overmoedig. Blijf bescheiden en een beetje eigenwijs. Want jij bent het aller leukst wanneer je niet perfect bent, wanneer je een beetje tegendraads over de lippen van jouw drager danst.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Other Stories

Tags

, , , , , , , ,