6 mei 2014

Een hete hond

20140506-140654.jpg 20140506-140700.jpg 20140506-140706.jpg

Wat heb ik van je genoten. Zacht en warm. Perfecte verschijning. Jij weet wat je moet doen om mij te laten genieten. En ik ben niet makkelijk. Ik plaats je keer op keer voor een uitdaging. Meestal moet ik niets van je hebben. Maar vandaag, heb jij geluk, en ben ik in een milde bui. Of zou het komen omdat ik vandaag echt zin in je heb. Na een lange periode van onthouding, smaakt de zonde des te zoeter. En zoet ben je, en een beetje zout. Ik wil je helemaal. In een keer. Ik kan me niet inhouden en zet mijn tanden in je. Precies zoals ik me had voorgesteld.

Je begrijpt, ik heb het hier over de gastronomische hotdog van The Fat Dog. Hotdogs & bubbles, zo prijkt op de kaart. De bubbles om het shabby karakter van een hotdog wat op te liften, of als contrast dat kan natuurlijk ook. Want The Fat Dog is ontstaan uit de culinaire dromen van Ron Blaauw. Je kent hem wel, die sterren chef die zijn sterren wilde inleveren om weer toegankelijk te worden voor de gewone burger, het plebs. Is hij met deze hotdog tent volledig doorgeslagen of een culinaire voorloper? Volgens mijn culinaire vriend N zijn de zogenoemde ‘one-trick-restaurants’ hip in London. Volgens die zelfde vriend is Engeland hip op food gebied. Waar ik bij Engeland nog vaak denk aan beans & sausage en de kinderen met overgewicht uit de serie van Jamie Oliver, blijkt dit niet te stroken met de werkelijkheid.

Terug naar The Fat Dog. Want hoewel uit mijn bovenstaande beschrijving opgemaakt zou kunnen worden dat ik mijn tanden heb gezet in een sappige, warme, vlezige hotdog, is niets minder waar. Er was namelijk één vegetarische optie. En voordat je denkt dat dit een droog, soja substituut is, think again. Mijn Vega Dog bestond namelijk uit een perfect klaargemaakte witte asperge. Ja, je leest het goed, een asperge! In een wit klef hotdog broodje! Deze had ik niet verwacht. En hoewel ik liever een Dog had besteld met een spannende naam als de Roy Donders, Don Corleone of Naughty Bangkok, was ik aangenaam verrast door deze invulling van de vega optie bij een zo mogelijk anti-vega restaurant. Waar ik nog meer vrolijk van werd? De vrijbrief om gewoon langs te komen, zonder poeha: Wij werken niet met reserveringen, U kunt gewoon spontaan langskomen. 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Other Stories

Tags

, , , , , ,