16 juni 2014

Twijfel

Ik ga het je vandaag eens extra moeilijk maken. Ik geef je niet één, niet twee, maar een heel scala aan mogelijkheden. En om er nog een schepje bovenop te doen zijn er vóórs en tegens voor alle opties. Zo voelt twijfel. Als een gevecht. Gepassioneerde vertegenwoordigers houden een repeterend betoog en pleiten voor hun eigen zaak. In mijn hoofd welteverstaan. Daar kan het dan ook behoorlijk druk worden. Met name wanneer ik bezig ben met ‘de grote zaken in het leven’. Dit klinkt diep en mysterieus, maar hiermee doel ik op de liefde, mijn werk en onderkomen. Volgens mijn ouders de drie pilaren van het leven. Het liefst zijn ze alle drie in balans. Een drie-eenheid, de drie musketiers. Als een klein houten krukje. Met één krom of wankel pootje kan je nog steeds zitten, al is het met enige moeite en inspannen. Bij twee of zelfs drie missende poten ga je onderuit.

Nou ben ik graag disruptive. Zo van, ik ga het allemaal anders doen! Time for change! Het liefst pak ik dan een zaag, een kettingzaag, en ga dat kleine krukje te lijf. Bam. Opluchting. Dan, een zacht briesje. Is dit wel handig? Een windvlaag. Heb je hier goed over nagedacht? Een wervelstorm. Dit is niet slim! Wat nou als? Kan je niet beter? Een echt aandachttrekker die twijfel. Hij vindt zichzelf belangrijk, en neemt geen genoegen met een half oor. Onverdeelde aandacht. Het liefst op het moment dat ik wil gaan slapen. Alsof hij gewekt wordt door het doven van mijn nachtlampje. Als een monster onder je bed die alleen in het duister tevoorschijn komt.

Waar zou het goed voor zijn dat twijfelen? Heeft het nog een doel? Of is hij er alleen maar om te irriteren en te jennen? Twijfel heeft mij nog nooit iets buitengewoon goeds opgeleverd. Eerder het tegenovergesteld. Mijn beste beslissingen heb ik vrij impulsief gemaakt. Dan wist ik, onderbewust, dat dit het moest zijn. Als je het zo bekijkt is die twijfel eerder een voorbode om iets niet te doen. Dus twijfel, blijf voortaan maar lekker onder mn bed liggen dan kan ik impulsief mn leven door. En als ik dan toch een keer een verkeerde beslissing maak? Fuck it, dat zie ik dan wel weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Life Stories