Verwachtingen zijn killing. Duidelijk toch. Ik snap best dat verwachtingen erbij horen. Dat ze menselijk zijn. Maar laten we eerlijk zijn, verwachtingen maken het zo ontzettend moeilijk. En onduidelijk. Misschien is het omdat ik in het 30ers tijdperk ben beland (bijna dan). Of misschien denk ik gewoon graag na over dit soort punten. Hoe dan ook, verwachtingen zijn killing.

Ik zal er niet omheen draaien. Verwachtingen heb ik ook. Het vervelende van verwachtingen? Bijna altijd zijn ze persoonlijk, dus voor eenieder verschillend, je moet er op wachten (aldus, verWACHTingen), en mensen spreken ze niet graag uit. Ok, behalve dan die toppers die altijd beginnen met de zin; “laten we voorafgaand eerst de verwachtingen scherpstellen”. Maar zelfs zij hebben diepere, stiekeme, misschien zelfs onderbewuste verwachtingen.

Het zijn die dingen die jij zo ontzettend normaal vindt dat het niet bij je opkomt dat daar anders over wordt gedacht. Daarom spreek je ze niet uit. Maar onbegrip wanneer ze niet gebeuren. Of je spreekt ze niet uit omdat ze te dichtbij staan. Te persoonlijk zijn. Maar waarvan je zou willen dat de mensen om je heen ze zouden begrijpen.

Maar lieve mensen, hoe graag we het ook zouden willen, de mens kan geen gedachtenlezen. Ik herhaal, de mens kan geen gedachten lezen. Dus hoe moeilijk het ook is, spreek ze uit! Voor de dag ermee. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Het uitkomen van al je verwachtingen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Life Stories