Ze bestaan nog. Die avonden. Die nachten. Die onverwacht een invulling krijgen die je niet had zien aankomen. Geen sprookjesachtige Assepoester taferelen, maar de spannende uitlatingen van een ambitieuze dertiger. Op deze avonden is S of W aan mijn zijde te spotten. Zonder uitzondering. Zij brengen een tomeloze rebellie en duizelingwekkende opeenstapeling van fratsen. Zij halen het beste in mij naar boven. En het slechtste.

Met nog geen zeven dagen tussenkomst heb ik met S en W een avond doorgebracht die mij nog steeds doet gniffelen en zuchten van vermoeidheid. Een adequaat equivalent van een onstuimige, imposante verleiding. Een vat vol tegenstrijdigheden die zij moeiteloos opentrekken.

Situaties als in een culturele film. Momenten die niet beschreven kunnen worden, die niet beschreven mogen worden. Ontwikkelingen die alleen het daglicht bereiken wanneer deze mond tot mond worden overgedragen. Want de misdragingen van een avond, kunnen enkel in bescheiden, weloverwogen bewoordingen gedeeld worden. Want wat zou je doen beslissen om een omweg naar huis te maken via de verkeerde kant van Amsterdam? Waarom zou je in naïviteit verholen blijven wanneer je afspreekt nog een kopje koffie te gaan drinken?

Als het kon had ik het gefilmd. Maar ik was te laf. En beschermend. Op mijn biotoop die ik met deze fantastische mensen heb gecreëerd. Een biotoop waarin alles kan en alles mag. Waarin je kan zijn wie je bent, wie je wil zijn of wie je verafschuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Life Stories